Meny Stäng

Låna 50,000 kronor

Om du vill låna 50,000 kronor har du ganska många alternativ för detta. Du kan nämligen vända dig både till banker och till andra lånegivare för ett lån i denna storlek. Men när man lånar lite större summor än bara några tusenlappar, bör man tänka på en hel del saker för att man ska bli så nöjd med lånet som möjligt. Därav har vi här satt ihop en guide för alla som vill låna 50,000, så att du förhoppningsvis kan göra ett bra val när det gäller ett lån i denna storlek.

Vad ska du ha lånet till?
Många som vill låna 50000 gör nämligen detta för att köpa en bil eller en motorcykel, i regel då en begagnad sådan förstås. Om detta är vad du ska ha pengarna till, bör du veta att det finns särskilda billån och mclån som du kan ta för detta. Du använder då fordonet du köper som säkerhet för lånet, och detta gör att du får mer förmånliga villkor än annars. Så om detta är vad du ska ha lånet till, bör du alltid försöka ta ett sådant lån, för din egen skull. Är det något du ska ha lånet till, behöver du dock inte tänka på detta lika mycket.

Låna 50,000 kronor här:

Har du några betalningsanmärkningar?

I så fall behöver det inte betyda att du inte kan ta ett lån, som en del tror, men det betyder att du har färre långivare att välja mellan. Så om detta är din situation, är detta något du inte får glömma när du letar efter potentiella lånegivare, för då är det lätt att man slösar bort tid på att kontakta långivare som ändå inte är relevanta för dig.

Fundera på hur mycket du är beredd att betala per månad för lånet

Detta påverkar nämligen vilken återbetalningstid du bör försöka välja på lånet. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto lägre blir din månadskostnad nämligen. Och vill du ha en kortare återbetalningstid, får du räkna med att detta kommer att kosta dig mer varje månad. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, så att ge några generella råd kring detta är svårt, men bestäm dig för vad som funkar bäst för just dig innan du börjar leta efter lån, så kommer du förmodligen att göra ett bra val.

Jämför flera långivare med varandra

Detta är något man alltid bör göra när man tar lån, men ju större lånet är, desto viktigare är det. Detta beror på att olika långivare har olika priser, så genom att välja rätt långivare kan man spara en hel del, och är då lånet stort, kan man spara ännu mer. Så man ska aldrig låna pengar utan att göra en ordentlig lånejämförelse! Tycker du att det är svårt att göra detta på egen hand, finns det även speciella lånejämförelsetjänster som man kan använda för att göra detta med automatik. Du hittar enkelt dessa med hjälp av sökmotorer.

Några långivare som är populära bland dem som ska låna 50,000 är bland annat:

  • Nordnet
  • ICA Banken
  • Lendo
  • Freedom Finance

dessa är en oberoende låneförmedlare som samarbetar med flera långivare och väljer den mest lämpliga av dem åt dig. Så tycker du att det känns svårt att hitta en lämplig lånegivare på egen hand, kan du alltid kika på vad dessa långivare kan erbjuda dig.

Men det viktigaste är som sagt att inte välja den första bästa långivaren, utan jämföra flera av dem med varandra ordentligt!

Recension:

Låna 50000
Betygsatt av: Smslånapengar.se
Betyg: 4.4/5