Meny Stäng

Låna 5000 kronor

Om du ska ta ett lån, oavsett storleken på det, bör du alltid göra lite research innan du ansöker om lånet, för att hitta det bästa lånet för dig. Framför allt är detta viktigt om man tar lite mindre lån, eftersom prisskillnaderna på små lån kan vara relativt stora. Därför kommer här några tips gällande hur du kan hitta det bästa lånet när du vill låna 5000 kronor, som är ett vanligt mindre lånebelopp:

Låna 5000 kr direkt:

Bestäm dig för vilken återbetalningstid du vill ha

Vilka återbetalningstider som är möjliga kan nämligen skilja sig åt mellan olika lånegivare, så att ha klart för sig vilken återbetalningstid man skulle önska redan i början är bra, eftersom man då kan titta endast på de lånegivare som tillåter just denna återbetalningstid. Vanliga återbetalningstider på så kallade snabblån, som är den typ av lån man tar när man väljer att låna 5000 kronor, är:

  • 14 dagar
  • 30 dagar
  • 60 dagar
  • 90 dagar
  • Dock är snabblån med så lång återbetalningstid som 90 dagar mer ovanliga och därmed svårare att hitta än de med kortare återbetalningstid.

Låna 5000 kronor

Jämför priser

Givetvis finns det ingen anledning att betala mer än vad man måste för ett lån, oavsett dess storlek. Se därför alltid till att jämföra priser på olika snabblån när du vill låna 500 kronor. Enklast görs detta med hjälp av så kallade snabblånejämförelser, som listar olika snabblån i prisordning, så att man tydligt kan se vad som blir billigast, samt hur mycket billigare det är. Dock kan man även göra detta manuellt, genom att gå in på olika snabblåneföretags hemsidor och kika på kostnaderna där, men detta blir i regel betydligt mer tidskrävande. 
Har du inte använt snabblånejämförelsetjänster tidigare, hittar du dem enkelt med hjälp av sökmotorer.

Titta på hur snabbt du får pengarna

De flesta snabblån betalas förstås ut snabbt, därav deras namn, men i praktiken kan det skilja lite grann när det gäller exakt hur snabbt man har pengarna på sitt bankkonto. Ta därför gärna även en titt på specifikationerna när det gäller hur snabbt du kan få pengarna utbetalda också.

Bestäm dig för hur du vill ansöka

De olika snabblåneföretagen tar nämligen emot ansökningar om lån på olika sätt. Hos vissa av dem kan man endast ansöka via sms, hos andra endast via hemsidan, och så vidare. Så att fundera på hur man egentligen skulle vilja skicka in sin ansökan är smart.

Tänk även på att olika långivare kräver att man identifierar sig på olika sätt. För en del lånegivare räcker det med att bankkontot som lånet betalas ut till står i samma namn som den som ansöker om lånet, medan andra kräver bankID, så har du bekymmer med någon identifieringsform (t.ex. för att du inte har bankID), försök rikta in dig på snabblåneföretag som inte använder just denna identifieringsmetod.