Meny Stäng

Låna 2000 kronor

När man ska ta ett mindre lån, som t.ex. ett lån på 2000 kronor, tänker många att man inte behöver tänka på kostnaden så mycket. För hur dyrt kan egentligen ett så litet lån bli? Detta är dock ett misstag, för vänder man sig till fel långivare, kan även små lån bli väldigt dyra. Så det är viktigt att alltid vara noggrann med priser på lån när man tar lån. Detta gäller även när du ska låna 2000 kronor, som är en vanlig summa för så kallade snabblån eller smslån.

Om du dock inte riktigt vet hur du bör bete dig för att kunna låna 2000 kronor så billigt som möjligt, följer här några tips och knep. Tänk dock på att dessa knep inte bara kan användas av dig som ska låna 2000 kronor, utan de funkar lika bra på andra mindre lån också.

Låna 2000 kr direkt

Att jämföra lån online

Detta är A och O för den som inte vill betala för mycket för lånet. En del gör redan jämförelser av det här slaget manuellt, men det kan vara ganska tidskrävande. Det kan även vara lätt att missa en del långivare när man gör detta manuellt. Så för att försäkra sig om att man verkligen får med alla relevanta låneföretag i jämförelsen kan det vara smart att använda en färdig, automatisk jämförelsetjänst istället. Det finns flera automatiska jämförelsetjänster man kan använda, och du hittar enkelt en här på Smslånapengar.se. Så även om man inte är så van vid att använda dem, bör det inte vara något problem att komma igång med att använda dessa tjänster.

Hur funkar då jämförelsetjänsterna?

I lånejämförelsetjänster matar man som användare helt enkelt in den summa man vill låna. Vare sig det är 2000 kronor eller en annan summar, och sedan väntar man på resultaten. I vissa jämförelsetjänster kan det även krävas att man anger vilken återbetalningstid man vill ha på lånet, men inte i alla. Sedan listar jämförelsetjänsten helt enkelt de lån som skulle kunna passa dig, i prisordning, i regel med det billigaste lånet, sett till dess totalkostnad, högst upp.

På så vis är det enkelt och smidigt att se vilket lån som egentligen är det mest förmånliga.

Titta på den effektiva årsräntan

En sak som gör att många får för sig att det skulle vara svårt att jämföra pris på smslån är att olika långivare kallar de avgifter de tar ut för lånen för olika saker. Samt att en del långivare tillämpar en avgift, medan andra lägger på flera avgifter. Detta betyder dock inte att man inte kan jämföra alla långivare samtidigt. Enligt svensk lag måste nämligen alla långivare ange något som kallas för effektiv årsränta. Och i denna ränta ska alla avgifter och räntor på lånet vara medräknade. Jämför du den effektiva årsräntan på flera lån, blir därför jämförelsen alltid rätt.

Låna 2000 kr

Leta efter gratis lån

Detta är inte ett knep alla låntagare kan använda sig av, men för dig som inte tagit så många smslån hos många olika långivare tidigare kan detta vara värt ett försök. En del långivare erbjuder nämligen det första lånet man tar av dem gratis. Detta gör man så klart för att locka nya kunder till sig, eftersom kunderna anses vara mer benägna att prova nya långivare om de kan göra detta utan någon större risk. Du kan hitta erbjudanden av denna typ enkelt via sökmotorer. Men tänk på att om du redan tagit ett lån av en långivare, är du i regel inte kvalificerad för dessa erbjudanden, eftersom de endast erbjuds helt nya kunder i de allra flesta fall.

Recension:

Låna 2000
Betygsatt av: Smslånapengar.se
Betyg: 4.6/5