Meny Stäng

Låna 10,000 kronor

Att man behöver 10,000 kronor extra är inget ovanligt, det händer många. Men denna summa är lite knepig lånemässigt sett, eftersom den ofta är för stor för de låneföretag som erbjuder riktigt små lån (smslån), men samtidigt för liten för de långivare, t.ex. storbankerna, som erbjuder större lån. Så vart kan man egentligen vända sig om man vill låna 10000? Här kommer en kort guide:

Låna 10,000 kronor direkt:

Skaffa en kort- eller kontokredit

På många betalkort och kreditkort, samt på bankkonton, kan man nämligen ha någon form av kredit som går in när de egna pengarna är slut eller med automatik. För att skaffa detta vänder man sig antingen till kortutgivaren som gett ut det kort man har, eller till banken som man har konto hos. Räntorna brukar hos många kreditgivare vara ganska förmånliga. Dessa krediter har i regel även den fördelen att man endast betalar ränta för dem om man använder dem, så skulle det visa sig att du inte behöver använda hela 10000 extra, betalar du inte heller för detta. Så att undersöka om möjligheten till kort- eller kontokredit finns, är ett jättebra alternativ.

Låna 10000 kr

Kreditgivare som erbjuder större lånebelopp

Många av smslåneföretagen har ganska låga max.belopp på de lån som man kan ta av dem, framför allt för helt nya kunder, men det finns även de som erbjuder lite större smslån, så försök hitta några av dessa, t.ex. via sökmotorer. Vi kan tipsa om CashBuddy, som är en uppstickare på smslånemarknaden, som erbjuder även större lånesummor, men det finns även andra alternativ.

Vänd dig till långivare som erbjuder mellanstora lån

Detta är t.ex. Thorn och Leasy, som erbjuder både mindre, men även större lån, dock inte lika stora privatlån som t.ex. bankerna. De har förvisso ofta lite högre räntor än bankerna. Men kräver å andra sidan inte att du lånar mer än nödvändigt, utan du kan själv ange hur mycket du faktiskt behöver, utan att det blir några problem.

Så som du ser finns det en del alternativ även för dig som vill låna denna lite knepiga summa. Lycka till i din jakt på det perfekta lånet för just dig!

Recension:

Låna 10000
Betygsatt av: Smslånapengar.se
Betyg: 4.4/5