Meny Stäng

Leasy

Leasy är ett företag som började sin verksamhet med att finansiera olika vitvaror och elektronikprodukter, för personer som inte hade råd att köpa detta kontant. Detta är något man fortfarande erbjuder, men idag erbjuder företaget även rena lån. Utan att man för den sakens skull måste köpa något särskilt via dem. Ett Leasy lån kan därför bli aktuellt både i samband med inköp av något slag, eller helt separat, när man letar efter ett mindre lån.

Precis som alltid annars när man ska ingå någon slags avtal med någon, är det dock bra att veta lite om företaget som man ska skaffa en tjänst av. Så här kommer lite information om Leasy samt deras lån som vi tycker att alla som överväger att ta ett lån av dem bör känna till.
Leasy är ursprungligen danskt, och har fortfarande sitt huvudkontor i Odense i Danmark, men de har verkat även i andra länder, som Sverige, i ett flertal år. Leasy lån har nämligen erbjudits i Sverige sedan 1998. 

Ta ett lån från Leasy

Finansieringsverksamhet har man bedrivit i mer än 25 år, sedan år 1985, så man har mycket bra koll på branschen och vad kunderna vill ha. I början samarbetade man endast med två danska butikskedjor, Telerent och DER, men Leasys tjänster blev så populära att verksamheten utökades, både inom Danmark och till andra länder, som Sverige och Norge.

Om företaget

Idag har de ca. 600 anställda. De omsätter över 1.5 miljarder danska kronor per år. När det gäller de rena låneprodukterna, dvs. lån som tas utan att ett köp av elektronik eller vitvaror genomförs i samband med detta, samarbetar Leasy med Thorn. Thorn är ett annat populärt låneföretag. Man kan låna upp till 50000 kronor, och man kan själv välja vilken återbetalningstid man vill ha på sitt Leasy lån, mellan 12 och 60 månader. Detta gör att man själv kan påverka vad amorteringen blir per månad, och mest förmånligt är det att betala sitt lån med hjälp av autogiro, då slipper man nämligen aviavgiften varje månad, som annars ligger på 25 kronor. 

Leasy lån

En uppläggningsavgift läggs alltid till på varje Leasy lån i samband med att man tar det. Denna uppläggningsavgift ligger idag på 395 kronor per lån. 
Man behöver inte uppge vad man ska göra med sitt lån i samband med att man ansöker om det. Så det är fritt fram att ta deras lån för vilket ändamål man än vill, och det går att ansöka om lånet direkt online, på deras hemsida.

Recension:
Leasy lån
Betygsatt av: Smslånapengar.se
Betyg: 4.4/5